Sporter i Tävlingsstadens arrangemang

Sporter som framgångsrikt deltagit i Tävlingsstadens arrangemang under åren är bland annat: Fotboll, Ishockey, Bandy, Friidrott, Badminton, Baseboll, Basket, Handboll, Orientering, Simning, Skidsport, Tennis m.fl.

Fotboll

Fotboll
Fotboll benämns ofta som världens mest populära sport av förklarliga skäl. Enligt internationella fotbollsförbundet Fifa spelar drygt 270 miljoner människor i mer än 200 länder fotboll regelbundet, vilket innebär att cirka 4% av världens befolkning spelar fotboll. Fotbolls-VM som arrangeras vart fjärde år är också det absolut mest beskådade sportevenemanget i världen.

Ishockey

Ishockey är en populär sport i Sverige men man kan självklart aldrig jämföra fotbollens popularitet med ishockeyns, men man ska då inte heller glömma att ishockey är en betydligt yngre sport – men ishockey är på god väg att växa sig kolossalt stort. Sverige med våra duktiga spelare är, utan tvekan, ett av världens främsta ishockeyländer.

Bandy

Bandy

Bandy är en stor lagsport i Sverige och tidigare har bandy varit den tredje största sporten, efter fotboll och ishockey. Antalet bandyföreningar har dock minskat stadigt sedan 1950-talet. Intresset för bandy har dock återigen ökat sedan början på 2000-talet. Ungdomsbandyn tenderar också att få en utökad bredd på senare tid. Bandyhallar har också börjat byggas runt om i Sverige.

Friidrott

Friidrott

Friidrott är mer eller mindre ett samlingsbegrepp för ett antal olika idrottsgrenar, oftast används uttrycket friidrott om de idrottsgrenar som organiseras av Internationella friidrottsförbundet, International Association of Athletics Federations.

Dagens friidrott består av flera olika idrottsgrenar som genom historien dock har förändrats. Grovt går det att dela in friidrott i flera undergrupper som till exempel: Löpgrenar (kort-, medel- och långdistans), hoppgrenar, kastgrenar, mångkamper och gång. Även om friidrott till sin karaktär är en rent individuell sport så tävlar man även i lag i flera friidrottsgrenar, till exempel i stafetter men även i rena lagtävlingar, som till exempel Finnkampen.